中国 - Zhōngguó – China – Kina

Nedenfor vil dere finne våre filmer fra Kina (som kan sees med høyeste kvalitet i helskjermmodus).

Kina, i originalspråket Mandarin: 中国 - Zhōngguó   som betyr Midtens Rike.

Vår store reise til Kina startet i Beijing som betyr Den nordlige hovedstaden (i mandarin skrevet: 北京 ).

På dette kartet av Kina, som jeg fant i flybrosjyren fra China Airlines, har jeg tegnet vår reiserute som var på over 6 tusen kilometer. I byene merket med stjerner har vi bodd – fra en til tre netter. Blå linjer viser strekninger vi har forflyttet oss på ved hjelp av lokale kinesiske flyselskap (i Kina finnes det 25 lokale flyselskap). Disse flyturene varte fra en til nesten tre timer. Sorte linjer viser strekninger hvor vi kjørte buss (unntaket er turen mellom Macau og Hong Kong hvor vi kjørte en luftputebåt).

Fra Beijing flydde vi til 西安 - Xi'an. Etter par dager der flydde vi videre syd-vestover til 成都 - Chengdu. Derfra reiste vi for en natt med buss til 峨眉山 - Emeishan. Etter å ha vendt tilbake til Chengdu flydde vi langt østover til 上海 - Shanghai. Par dager senere flydde vi igjen syd-vestover til 桂林 - Guilin.
Derfra (etter en 4-timers båttur på elven Li) forflyttet vi oss for en natt til
阳朔 - Yángshuò. Vi vendte tilbake til Guilin med buss, og tok derfra vår siste flytur syd-østover til 广州 - Guangzhou   en by tidligere kjent som Kanton. Fra Kanton gikk turen videre med buss til 开平 - Kaiping.

Så forlot vi Folkerepublikken Kina, og etter dobbel grensekontroll nådde vi frem til - àomén (som betyr buktens port), til en by, som portugiserne kalte for Macau (trolig fra Amagao – et tempel til sjøgudinnen A-ma). Macau, som har vært portugisisk koloni i nesten 500 år, er nå en s.k. SAR – spesial administrativ region. På samme måte som 香港 - Xiānggǎng, som i nesten 200 år har vært britisk koloni (bedre kjent som Hong Kong). Til Hong Kong, hvor vi avsluttet vår store Kina-reise, kom vi med luftputebåt.

Turen hjem fra Hong Kong gikk (på samme måte som turen til Beijing) via Helsinki i og med at vi flydde med Finair.

 01 02 03
04 05 06
07 08 09
10 11 12
13 14 15
16 17 18